Een lagere energierekening

Een lagere energierekening krijgen kan. Om uw energierekening te verlagen kunt u bijvoorbeeld zuiniger omgaan met verbruiken van energie. Bijvoorbeeld door minder lang onder de douche te staan of de verwarming uit te zetten als u toch niet thuis bent.

Sluipverbruik

Er zijn meerder manieren om uw energieverbruik te verlagen. Zo is het verstandig om uw telefoonlader uit het stopcontact te halen want als die er nog in zit, maar er geen telefoon op is aangesloten verbruikt de lader nog steeds energie en dat is bij vele andere apparaten het geval zoals wanneer uw televisie of uw computer op stand-by staat. Dit noemen we ook wel sluipverbruik. Het apparaat staat niet aan, maar verbruikt wel energie omdat er stroom nodig is om het apparaat aan te kunnen zetten met uw afstandsbediening.

Verwarming

Kent u dat wanneer uw verwarming wel aan staat maar het huis wordt niet veel warmer? Ga dan eens na of de verwarming wel op de juiste manier wordt gebruikt. Hebt u bijvoorbeeld uw gordijnen of de bank voor de verwarming staan? Zorg er voor dat de warmte de woonkamer binnen komt. Dat kan door de gordijnen open te zetten, hoger te zetten of achter de verwarming te duwen/plaatsen. Zet uw bankstel niet tegen de verwarming aan maar hou ruimte over. Ongeveer 50 cm zou voldoende moeten zijn.

Tocht

Veel huizen hebben ook last van tocht. Dat betekent dat er koude lucht door het huis heen stroomt via de kieren van bijvoorbeeld de deuren en ramen of via de kieren van de muren. U kunt dit snel en simpel verhelpen door tochtstrippen aan te brengen. Tochtstrippen zijn verkrijgbaar bij de doe-het-zelf-winkel zoals de Formido of de Gamma.

Energie besparen is dus niet heel moeilijk. Google eens op “Energie besparen” en u vindt snel veel verschillende websites met allerlei handige bespaartips.