Energieprijzen komende jaren verder omlaag

De energieprijzen lijken de komende jaren verder te gaan dalen. Lagere energieprijzen zijn volgens de bank goed voor consumenten en ondersteunen daarmee het economisch herstel. Aldus ABN Amro in een vrijdag gepubliceerd rapport.

De afgelopen maand stonden de olieprijzen onder druk door tegenvallende macro-economische cijfers, vooral uit de Verenigde Staten en China. Ook speelde mee dat de Amerikaanse strategische olievoorraden bijna op een recordniveau staan en dat organisaties als het oliekartel OPEC en het Internationale Energie Agentschap (IEA) hun verwachtingen voor de toekomstige olievraag hebben verlaagd.

Energieprijzen vergelijken

Dat de energieprijzen lager worden zien we ook terug in de nieuwe lagere tarieven van de energieleveranciers. Nuon, Essent en Eneco hebben reeds aangegeven hun energieprijzen te verlagen. Dit zal resulteren in een lagere energierekening. Voor een huishouden met gemiddeld energieverbruik is de verlaging ongeveer 40 euro per jaar.

Nu energieprijzen vergelijken loont omdat veel huishoudens nog steeds een energiecontract hebben met hogere energieprijzen. Door de energieprijzen te vergelijken en te kiezen voor een goedkoper energiecontract is het mogelijk om extra veel geld te besparen.