wie is de goedkoopste energie maatschappij kosten

Waarom zoeken naar de goedkoopste energiemaatschappij nut heeft

Goedkoopste energie met kado en kortingen. Vergelijk alle energiemaatschappijen.Veel consumenten zijn huiverig om in te gaan op de aanbiedingen van de energiemaatschappijen. Lekker blijven zitten en dan voorkom je dat overstap gedoe ook. Straks zit er een addertje onder het gras en dan zit je er mooi aan vast. Maar die keuze maak je zelf door goed de voorwaarden van de aanbieding te lezen. De meeste energie aanbiedingen met cashback acties waarbij je geld terug krijgt gestort op de bankrekening zijn soms duurder dan je denkt. Ga niet een lange commitment aan maar kies gewoon voor een 1 jarig energiecontract.

Ook geld terug op je bankrekening?

De cashback korting word dan net zo goed op je bankrekening gestort en je bent na het uitzitten van dat 1 jarige contract weer vrij om te kiezen voor een andere energiemaatschappij. Wanneer je start met het vergelijken van de goedkoopste energiemaatschappij dien je gewoon goed de voorwaarden te lezen. Vindt je de voorwaarden niet duidelijk genoeg dan kies je een andere aanbieding energie.

Bespaar op je energiekosten en houdt €450 over

Door te blijven ontzeg je jezelf de kortingen die gegeven worden op nieuwe energiecontracten. Je betaalt nu een bepaald tarief voor je energie en gas waarbij je grote kans hebt dat die nu te duur is. De tarieven voor energie en gas zijn in vergelijking met een aantal jaren terug veel lager. Daarom heeft energie vergelijken ook nut want je kunt alleen al op de leveringsprijs voor energie en gas flink besparen. Pak daarbij ook nog eens cashback korting of welkomstpremie en je zit al gauw op €450 wat je bespaart of nog beter €600 per jaar.

Wanneer ben je contractvrij bij de energiemaatschappij?

Wat staat er op je energiecontract heb je je einddatum al gevonden? Na deze datum kun je gelijk overstappen. Loopt het energiecontract nog langer dan 12 maanden? Houdt dan rekening met een opzegboete die betaald moet worden. Ook in dat geval kan overstappen nog wel lonend zijn. Stel je moet nog anderhalf jaar dan zal de overstapboete op €100 neerkomen (energie en gas). Want een jaar langer dat dure tarief betalen kost je waarschijnlijk nog meer.

Het nut van energie vergelijken is: geld besparen

Het is logisch dat wanneer je start met energiemaatschappijen vergelijken dat je heel snel het zicht kwijt raakt. Want er zijn er nogal wat en de aanbiedingen zijn ook divers. Je kunt een lijst maken van jouw persoonlijke voorkeuren zoals een 1 jarig energiecontract, groene stroom, variabele of vaste tarieven. Door dat aan te vinken in de energievergelijker rolt er al snel een aanbod op maat uit. Dan zie je in een oogwenk welke energiemaatschappij de goedkoopste op jouw adres is.